'Depremin nedeni örtünmeyen kadınlar'

  • Home
  • 'Depremin nedeni örtünmeyen kadınlar'
'Depremin nedeni örtünmeyen kadınlar'
Depremini bekleyen şehirlerden biri de Tahran. İran'ın ünlü din adamı deprem nedeni için öyle bir açıklama yaptı ki... Abone ol

İran'da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın Tahran'ın büyük bir deprem beklediği ve en az 5 milyon kişinin şehri terk etmesi gerektiği açıklamasına, ülkenin en ünlü din adamlarından Hüccetülislam Kazım Sadıgi'den cevap geldi. Sadıgi, depremlerin asıl nedeninin iyice örtünmeyip açık saçık dolaşan kad trapianto di capelli ınlar ve evlilik dışı ilişkiler olduğunu öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Ahmedinecad geçtiğimiz günlerde halkı uyararak, Tahran'da depreme hazırlık yapılabilmesi için, en az 5 milyon kişinin şehirden ayrılması gerektiğini söylemişti.

Tahran'daki cuma namazlarını kıldıran birkaç din adamından biri olan Hüccetülislam Kazım Sadıgi, Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'ın Tahran'daki deprem risklerine karşı yaptığı uyarıları hatırlatarak, depremlerin artmasının nedeninin gayrı meşru cinsel ilişkiler ve kadınların uygunsuz kıyafetlerle dolaşması olduğunu savundu.

Tahran'da yayımlanan ılımlı Aftab-e yazd gazetesindeki habere göre Hüccetülislam Kazım Sadıgi, “Doğal felaketler bizim davranışlarımızın sonucudur" dedi.

İslami kıyafet kurallarına uymayıp iyi örtünmeyen kadınların gençleri yozlaştırdığını ileri süren Hüccetülislam Sadıgi, “Gayrı meşru cinsel ilişkilerin artması yer sarsıntılarının sayısını da artırıyor" iddiasında bulundu.

“İslami kurallar uymak dışında bir seçeneğimiz yok" diyen Hüccetülislam Sadıgi, evlilik yaşının yükselmesi ve boşanmaların artmasını da eleştirerek, bunların toplumda yıkıma yol açacağını söyledi.

Sadıgi, erken yaşta evliliğin özendirilmesi ve boşanmaların önlenmesi için ortak çaba gösterilmesi gerektiğini savundu.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim