İzmit'te AK Parti'ye mükerrer oy cezası

  • Home
  • İzmit'te AK Parti'ye mükerrer oy cezası
İzmit'te AK Parti'ye mükerrer oy cezası
Yerel seçimlerin üzerinden bir yıl geçti ama tartışmalar bitmedi. AK Parti'nin İzmit'te mükerrer oy kullandığı ortaya çıktı.Abone ol

İzmit ilçe seçimlerinin üzerindeki şaibeler artıyor. Daha önce AK Parti'nin iki sandık müşahidi birden fazla sandıkta oy kullandığı için 2 yıl 6 ay hapis cezası alırken şimdi de AK Parti'li başka bir üye birden fazla sandıkta oy seo kullandığı için 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaelihaber gazetesinin haberine göre CHP`nin İzmit Belediye Başkan adayı Fikret Toker seçimlerde hile yapıldığını, oyların yakıldığını, bir kişinin birden fazla sandıkta oy kullandığını iddia etmişti.

İddiaları ortaya atanların başvuru üzerine davalar açıldı. İzmit 2. İlçe Seçim Kurulu, seçimlerde birden fazla sandıkta oy kullananları tespit etmeye başladı.

Daha önce AK Parti'nin iki sandık müşahidi birden fazla sandıkta oy kullandığı için 2 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştı. Şimdi AK Parti'nin bir başka üyesi de birden fazla sandıkta oy kullandığı için Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yine 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Malta Mahallesi Kalıcı Konutlar 3. Ada A-1 Blok No: 6 adresinde oturan Dursun Süer adındaki bu kişinin 29 Mart yerel seçimlerinde birden fazla oy kullandığı belgelerle tespit edildi. Süer ise mahkemede yaptığı savunmada iki ayrı sandıkta oy kullanıp kullanmadığını hatırlamadığını söyledi. Mahkeme belgeler üzerine 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim