Muğla'da tarih turizmi hazırlıkları

  • Home
  • Muğla'da tarih turizmi hazırlıkları
Muğla'da tarih turizmi hazırlıkları
Deniz, kum ve güneşle simgelenen Muğla tarih turizminde de iddialı. Muğla ve ilçelerinde tarih turizmi için hazırlıklar başladı.Abone ol

Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Murat Süslü, Muğla ve ilçelerinde bu yıl ''tarih turizmi''nin ön plana çıkarılacağını söyledi.

Murat Süslü, Muğla ve ilçelerini ziyaret eden turistlerin tarihi mekanlarda farklı dünyalara yolculuk etmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Ören yerleri trapianto di capelli turchia ile Muğla, Bodrum ve Milas'taki tarihi evlerin tarih turizmi açısından önemi büyük. Bu mekanların turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları yapılacak. Muğla'daki tarihi çarşı restorasyonu da bu amaçla hayata geçiriliyor. Bu çalışmalar Muğla Valiliği ve İl Özel İdaresinin desteğiyle sürdürülüyor'' dedi.

Süslü, amaçlarının deniz-kum-güneş turizminin dışına çıkarak bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistleri ''tarih turizmi'' ile tanıştırmak olduğunu belirterek, ''Bu çalışmayla alternatif turizm çeşitliliği sağlayacağız. Tarih turizmi açısından ön plana çıkacak Bodrum, Milas, Fethiye ve Yatağan'daki ören yerlerinde denetimleri artıracağız. Ören yerlerinde denetimi ön plana çıkaracağız'' diye konuştu.

RESTORASYONLAR BAŞLADI

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı ise tarih turizmi çalışmaları kapsamında 18. yüzyılda yapılan Çöllüoğlu Hanı'nın restorasyon ihalesinin yapıldığını ifade ederek, ''İlçe merkezindeki tarihi çarşının projesi hazırlandı. Proje, Muğla Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'ndan geçti. İlçedeki tarihi evlerin koruma altına alınması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yazışmalar yapılıyor. Bu kapsamda ilçe merkezindeki tarihi 3 konağın restorasyonu belediye ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yapıldı ve turizme kazandırıldı'' dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim