Restoranlara tuz limiti geliyor

  • Home
  • Restoranlara tuz limiti geliyor
Restoranlara tuz limiti geliyor
Amerika, kalp hastalığının bir numaralı sebebi olarak gösterilen aşırı tuz tüketimine sınırlama getirmek için düğmeye bastı. Abone ol

Bu yıl içinde yürürlüğe girmesi tasarlanan yasa uyarınca hazır gıda üreticileri ve restoranlar ürünlerine tuz limiti koymak zo trapianto di capelli turchia runda olacak.
Sağlık Bakanlığı’nın hedefi her yıl yüzbinlerce Amerikalı’nın kalp krizi ve felç geçirmesine neden olan aşırı tuz tüketimini yüzde 10 sınırlamak.

ABD, bu şekilde işlenmiş besinlerde ve lokantalarda sunulan yemeklerde son 30 yıldaki tuz artışının önüne geçerek sağlık giderleri için 32 milyar dolar daha az para harcamayı hedefliyor. Aşırı tuz tüketiminin nedeni olan ve “ihmal edilen bir rahatsızlık” olarak tanımlanan yüksek tansiyonun maliyetinin yılda 73 milyar dolar olduğu açıklandı. İçindeki tuz oranına sınır getirilecek makarna sosları, ekmek, çorba ve diğer gıda ürünleri 600 milyar dolarlık bir pazara sahip.

Dünya Sağlık Örgütü günlük tuz tüketiminin yetişkinlerde 5 gramla (yaklaşık bir çay kaşığı) sınırlı tutulmasını tavsiye ediyor.



Kategori : SAĞLIK
Whatsapp İletişim