CHP'li belediye otel için ağaç kesti

  • Home
  • CHP'li belediye otel için ağaç kesti
CHP'li belediye otel için ağaç kesti
CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün bir otelin önünü kapatan ağaçları kestirdi. Üstelik otel sahibi de başkana çok yakın.Abone ol

Yerel seçimde "1 milyon metrekare yeşil alan, 1 milyon ağaç" sloganıyla çalışma yapan CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, amcasının otelinin önünü kapatan ağaçları kestirdi.

Fahri Altungün'e ait otelin önündeki 17 yıllık yedi çam ağacından üçü, yerel seçimden hemen sonra kesilmişti. Vatandaşların tepkisi üzerine diğerleri kurtulan dört ağaç da bugün tamamen budandıktan sonra kökleriyle birlikte köp quanto costa il trapianto di capelli ekevine nakledildi.

Türkmen Mahallesi, Candan Tarhan Bulvarı üzerinde bulunan Goldenday Otel önündeki 17 yıllık 16 çam ağacından hiçbiri kalmadı. Kuşadası tarihinin en büyük ağaçlandırma kampanyasını başlatacağını vaat eden Başkan Altungün, iktidarının 20. gününde aynı yerdeki üç ağacı kestirmişti. Tepkiler üzerine ise belediyeden, "Ağaçlar kesilmedi, köpekevine dikildi." açıklaması yapılmıştı.

Ağaçların budama adı altında katledildiğini, köklerinden itibaren 1-2 metre kalan ağaçların sökülürken büyük yara aldığını belirten, Goldenday'in karşısındaki Alp Otel'in sahibi ve DSP'li Belediye Meclis Üyesi Behçet Alp, Başkan Altungün'ün, makamanı şahsi hırs ve amaçları için kullandığını idida etti.

Denetim komisyonu raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında kendisine, icraatının ilk günlerinde amcasının oteline bahçe kapısı açılması için ağaç kesildiğini hatırlattıklarını belirten Alp, "Belediye Başkanı, icraatının 20. gününde üç ağacı kestirdiğinde, gerekçe olarak kaldırım yapılacağını belirtmişti. Oysa ağaçlar, ölçüm yapılarak kaldırımı engellemeyecek şekilde dikilmişti. Nitekim kesildikten sonra amcası, otelinin bahçesine kapı açtırdı. Bu konuyu, belediyede birçok usulsüzlüğün belgelendiği denetim kurulu raporunun görüşüldüğü meclis toplantısında dile getirdik. Bu sabah ise belediye ekipleri gelip kalan dört ağacı da aynı yöntemle katletti. Takip ettim, önceki kesilen ve köpekevine dikildiğini söylediği üç ağaç tamamen kurumuş, bunlar da kuruyacak." dedi.

Belediye görevlileri ise sökülen ağaçların, Kuşadası Köpekevi'nde uygun bir yere dikileceklerini söyledi. konu hakkındaki görüşü sorulan Başkan Esat Altungün ise açıklama yapmadı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim