Düzce Gürcü öğrencileri ağırlıyor

  • Home
  • Düzce Gürcü öğrencileri ağırlıyor
Düzce Gürcü öğrencileri ağırlıyor
Düzce Gürcü Kültür Derneği'nin daveti üzerine Gürcistan'dan 35 öğrenci ve 7 yetişkinin yer aldığı ekip 23 Nisan'ı kutlamak üzere kente geldi.Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Düzce'ye davet edilen Gürcü öğrenciler Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı makamında ziyaret ettiler.

Düzce Gürcü Kültür Derneği'nin daveti üzerine Gürcistan'dan 35 öğrenci ve 7 yetişkinin yer aldığı ekip 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak üzere Düzce'ye geldi. Ekip, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı da makamında ziyaret baskılı çakmak etti. Ziyarette Gürcü bir öğrenci tarafından Başkan Bayram'a hediye takdim edildi. Gürcistan'dan gelen Kareograf Arman Liporteliani, iki ülke arasındaki dostluğun bu tür ziyaretlerle daha da artacağına inandığını belirterek, "Yeryüzündeki bence en önemli bayramlardan biri olan ve sizin ülkenizde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ülkenize gelmiş bulunuyoruz. Bundan dolayı ayrıca mutluluk duyuyoruz. Bizleri sevgi ve saygı ile karşıladığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Burada bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu tekrar belirtmek istiyorum. Yeryüzündeki en önemli sevgidir diye düşünüyorum. Karşılıklı sevgi ile birlikte ülkelerimiz arasındaki ilişkiler güçlenecektir, diğer ülkelere de örnek olacaktır. Tüm dünya sevgi ile kurtulacaktır diye ümit ediyorum" dedi.

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Ben de sizlere hem şehrim, hem de şahsım adına hoş geldiniz diyorum. Tüm çocuklara sevgimi sunuyorum. Bu ziyarete vesile olan Düzce Gürcü Kültür Derneği'ne de şükranlarımı sunuyorum. Geçen yıl da böyle bir ziyaret olmuştu. Bunun her sene tekrarlanıyor olması bizim için de çok önemli. 23 Nisan'ın Türkiye dışındaki birçok ülkede de etkinliklerle kutlanıyor olması bizim için çok önemli. Bu anlayış bizim hem ülkemizdeki, hem de Dünya'daki çocuklara ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Geleceği çocukların şekillendireceğini bildiğimize göre tüm dünya çocukları hepimiz için önemli. Biz de bunun önemini bilerek, her yıl bu bayramı en coşkulu şekilde kutluyoruz. Şehrimizde güzel günler geçirmeniz dileğiyle sizlere sevgilerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim