Bartın'ın tarihi yapıları minyatürleşiyor

  • Home
  • Bartın'ın tarihi yapıları minyatürleşiyor
Bartın'ın tarihi yapıları minyatürleşiyor
Derviş Zaim'in Cenneti Beklerken filmindeki minyatür çalışmalarda imzası bulunan Özcan bu kez Bartın'ı minyatüre dönüştürecekAbone ol

Derviş Zaim'in Cenneti Beklerken filmindeki minyatür çalışmalarda imzası bulunan ve İstanbul'un fethini en kapsamlı anlatan minyatür çalışmasının sahibi Özcan Özcan Bartın'ın 12 tarihi yapısını minyatürleştirecek.

Bartın Belediyesi ve Amasra Belediyesini katkılarıyla ilimizin tarihi ve kültürel değerleri minyatür eserleriyle yaşatılıyor. Dünyaca ünlü minyatür sanatçısı Özcan Özcan’ın elinden yap Promosyon Kalem ılan Bartın minyatürleri 12 eserden oluşacak.

Çalışmanın ilk iki eseri Bartın Şadırvan ve Amasra genel görünümü çalışması tamamlandı. Bartın ili ebru sanatçısı İbrahim Boz küratörlüğünde devam eden projeyle Bartın genel görünümü, Şadırvan, Taşhan, Amasra Kalesi, Ulus, Kurucaşile, Amasra küçük liman gibi ilimizin değerleri minyatür eserleriyle sanatlaşıyor. İbrahim Boz’’Bartın’da yapılan bu çalışmaya Bartın Belediye başkanı Cemal Akın ve Amasra Belediye Başkanı Emin Timur destek veriyor. Bu yaz tüm Bartın ili fotoğraflanarak çalışma devam edecek’’dedi.

MİNYATÜR, ÖZGÜRLÜĞÜN SANATIDIR

Bir maliye bölümü mezunu olarak, bir süre çeşitli işletmelerde yönetici olarak çalıştığını, ancak hayatını böyle geçirmek istemediğine karar vererek kendini yalnız minyatüre adadığını anlatan Özcan, 17 yaşından beri 80 bin minyatüre imza attığını ve minyatürü kendi araştırmaları ile öğrendiğini söylüyor. Minyatürü gerçek olamayacak kadar büyülü, hayal olamayacak kadar da gerçek bir sanat olarak yorumlayan Özcan, minyatür sanatı için Resmin başlayacağı ilk nokta ile ulaşabileceği en son aşamadır ifadesini kullanıyor. Minyatürü özgürlüğün sanatı olarak da tanımlayan Özcan, minyatüre bakış açısının ise çok farklı olduğunu belirterek şöyle diyor:(Minyatürde perspektif yoktur, ışık, gölge yoktur) derler. Hiç ilgisi yoktur. Minyatür özgürlüğün sanatıdır. Nasıl istiyorsanız öyle kullanırsınız. Resmin kuralları yoktur minyatürde. Görmek istediğinizi görür, görmek istemediğinizi görmeyebilirsiniz. Derinlik sağlayabilirsiniz. Minyatür bütün akımların çıkış kaynağıdır. Şartlanmamış insan doğasının resmidir.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim