Zayıflama çaylarının etkileri

  • Home
  • Zayıflama çaylarının etkileri
Zayıflama çaylarının etkileri
Bitkisel çayların vücut için yararları nelerdir? Bitkisel Çaylar Nasıl Hazırlanır? Bitkisel Çayların Kansızlığa Etkileri Nelerdir?Abone ol

Çay, çok eski çağlarda, Uzak Doğu ülkelerinde kullanılan bir iç tokai çakmak ecek iken, zamanla Avrupa, Amerika ve diğer ülkelerde de yayılmıştır. Thea sinensis veya Camalia sinensis adlarındaki çay bitkilerinin yapraklarının fabrikalarda işlenmesi ile elde edilen çayın kalitesi, bitkinin türüne ve yetiştirilmesine göre değişiklik göstermektedir.

Çayın, suya geçebilen alkaloid, kafein, tanen pigmentleri ve aromatik esanslarından yararlanılmaktadır. Çay, sıcak su içinde demlenirken bu öğeler suya geçer. Demlenme süresine göre suya geçme oranı değişir, renk koyulaşır ve tadı acılaşır. Yeşil çay, yaprakların fermantasyon sürecinden geçirilmeden hazırlanması ile elde edilir.



Kategori : SAĞLIK
Whatsapp İletişim