Mehmet Okur'dan kötü haber

  • Home
  • Mehmet Okur'dan kötü haber
Mehmet Okur'dan kötü haber
NBA'deki temsilcimiz Mehmet Okur nazara geldi. Sakatlanan basketbolcu ne zaman parkelere döneceğini açıkladı.Abone ol

Aşil tendonundan önceki gün cerrahi operasyon geçiren milli basketbolcu Mehmet Okur'un, parkelere dönüş sürecinin dört ile altı ay arasında olduğu belirtildi.

Batı Konferansı play-off ilk turunda Utah Jazz'ın Denver Nuggets ile oynadığı serinin ilk maçında sol aşil tendonundan sakatlanan başarılı bir operasyon geçirdi.

Okur'un Türki hair transplant cost turkey ye'deki doktoru Prof. Dr. Mustafa Karahan, Utah Üniversitesi'nde ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Charles Saltzman ile görüştükten sonra bir açıklama yaptı.

Karahan, Mehmet Okur'un internet sitesi "www.memo13.com"a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Aşil tendonu kopuğunu ilk duyduğumuzda ameliyat sonrası dört haftalık alçıya alınacağı haberini aldık. Sporcularda aşil tendon tamiri ameliyatlarından sonra agresif rehabilitasyon artık yerleşmiş bir tedavi yöntemi olduğundan, bizim gibi böyle tedavi yöntemine inandığını bildiğimiz Iowa Üniversitesinden Prof. Dr. Ned Amendola ile temasa geçtik.

"Dr. Amendola ise Mehmet Okur'un Iowa'ya gelmesindense Utah'ta Dr. Saltzman tarafından ameliyat olmasını önerdi. Hem Dr. Amendola hem de Dr. Saltzman nezaket göstererek Mehmet Okur ameliyathaneye girinceye kadar bizleri bilgilendirdi.

SOL AŞİL TENDONU TAMAMEN KOPTU

"Bildirilen ameliyat tekniğine göre tamamen kopan sol aşil tendonu ucuca dört adet dikiş ile tutturulmuş ve daha küçük bir tendon olan plantaris tendonu ile desteklenmiş. Ameliyattan yaklaşık 10 gün sonra rehabilitasyona başlanacak, tam hareket açıklığı 2 ila 6. haftalar arasında elde edilecek.

"Her şey yolunda gittiği takdirde 12. hafta civarında koşmasına izin verilecek. Bana net bir maça dönüş tarihi bildirilmese de gelişmelere göre dört ila altı ay arasında olacağını tahmin ediyorum."



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim