Ak Parti'den Baykal'a saldırıya kınama

  • Home
  • Ak Parti'den Baykal'a saldırıya kınama
Ak Parti'den Baykal'a saldırıya kınama
CHP lideri Baykal'ın Van'da uğradığı saldırıya AK Parti'den kınama geldi. Ancak bu kınama ilçe başkanlığından istifa etmek zorunda kalan başkandan...Abone ol

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'le aynı çatı altında siyaset yapmak istemediğini söyleyen ve yerel seçimler öncesi Van'da BDP-AK Parti anlaştığı şüphesini dile getiren AK Parti Van Merkez İlçe Başkanı Hekim Karabıyık istifasının ardından ilk kez konuştu.

Sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Karabıyık; Baykal'a Van'da yapılan saldırıyla ilgili, "Mensubu olduğumun parti üyelerinin olayın içinde olmasını üzüntüyle esefle ve nefretle kınıyorum" dedi.

Van'da yayınlanan Sehrivanhaber gazetesine konuşan Karabıyık istifasına neden olan sözlerini savundu. K best hair transplant in turkey arabıyık, "Açıklamalarım iyi niyetli olmasına rağmen birileri tarafından yanlış anlaşıldı, farklı algılandı. Bende Teşkilatımızın çalışmalarına zarar vermemek ve partimi yıpratmamak için, görevimden ayrılmamın daha yararlı olacağını düşünerek istifa ettim" dedi.

DİSİPLİNE GİDECEĞİNE İSTİFA ETTİ

Sözlerinden dolayı Genel Merkez tarafından herhangi bir baskı görmediğini ifade eden Karabıyık, “8 yıldır bu Partiye hizmet veren biriyim. Bunca emeğime hizmetime rağmen sözlerimden dolayı disiplin kurluna veya MKYK sevk edilmemin ve haklıyken suçlu ilan edilmemin doğru olmayacağını düşündüğüm için kendi isteğimle Partideki üyeliğim devam etmesi kaydıyla görevimden istifamı rica ettim. Genel merkezde bu ricamı kabul etti. İlerde senden faydalanacağız. Partimiz için önemlisin dediler.  Ben partim için halkımın menfaatleri için doğru olan ne varsa onları açıklamıştım. İstifa ettiğim içinde üzüntülü değilim. Sözlerimden dolayı da pişman değilim” dedi.

CHP SALDIRISINA KINAMA

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik saldırıyı esefle kınadığını ifade eden Karabıyık, “Olay günü İl dışındaydım. Olayı TV’de izledim. Mensubu olduğumun parti üyelerinin olayın içinde olması üzüntüyle esefle ve nefretle kınıyorum. Van’da meydana gelen bu olay diğer illere de kötü örnek oldu. Dikkat ederseniz Samsun ve Kayseri’de ki olaylar Van olayından sonra cereyan etti. Bu tür saldırıları kınıyorum” dedi.

DOĞRU VE ÇALIŞANIN YERİ YOK

Gerek siyasette ve gerekse diğer alanlarda çok çalışanın yeri olmadığını söyleyen Karabıyık şöyle devam etti:
“Ben, siyasi hayatımda hep doğruları savundum. Yanlışların karşısından oldum. Çok çalıştım. Yapılan yolsuzluk, haksızlıkların karşısında durdum. İster partim olsun, ister diğerleri benim için yanlış yanlıştır korkmadan karşı durmaya çaba gösterdim. Halkımız her şeyi çok iyi biliyor. Ben vicdanen rahatım. Alnım ak olarak hırsızlık yapmadan, haksızlık yapmadan ter temiz olarak ayrıldım. Soruyorum acaba bundan sonra bu adamları haksızlıkları kim durduracak” şeklinde serzenişte bulundu.

Karabıyık, “Görevler makamlar geçicidir. Teşkilatımın dağılmaması için bundan sonrada partim ve İlim için elimden geleni yapmaya hazırım ve yaparım”.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim