Numan Kurtulmuş ne istedi?

  • Home
  • Numan Kurtulmuş ne istedi?
Numan Kurtulmuş ne istedi?
Anayasa tartışmaları gündemin ilk sırasında. Pakete destek çıkan Saadet lideri Kurtumuş asıl hedefi gösterdi.Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin ''yeni, kapsamlı, çoğulcu, demokratik bir anayasayı'' yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Biga Belediye Kültür Sarayında düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı şu dönemde, herkesin milli egemenliği algılaması gerektiğini belirtti.

Görüşü en net olan partinin Saadet Partisi olduğunu kaydeden Kurtulmu baskılı çakmak ş, ''Saadet Partisi, hükümet yeni anayasayı hazırlarken, iki ayrı dosya halinde görüşlerini net bir şekilde paylaşmıştır. Türkiye birkaç yıl içinde yepyeni bir anayasa yapmak zorunda kalacaktır'' dedi.

Türkiye'de ''üç halkadan ibaret bir yapının'' var olduğunu savunan Kurtulmuş, bunlardan birincisinin 1960 ihtilalinden sonra ortaya çıkan durum olduğunu, bununla hukuk ve askeri sistemin milletin denetiminin dışına çıktığını ifade etti. İkinci olarak 1982 Anayasası ile eğitim sisteminin millet denetiminin dışına çıktığını savunan Kurtulmuş, son halkayı ise 2000 yılının başında devreye giren ''Derviş programı'' olarak nitelendirdi.

Kurtulmuş, Türkiye'de ekonomik kararların millet denetiminin dışına çıktığını ileri sürerek, şöyle devam etti:

''Hukuk, eğitim kararları, sizlerin verdiği oylarla belirlenmiyor. Bunun neresi demokrasi? Türkiye'nin esas meselesi budur. Türkiye yeni, kapsamlı, çoğulcu, demokratik bir anayasayı yapmak zorundadır. Hükümetin teklifi 12 Eylül anayasasının üzerine birtakım yamalardır. Bu anayasa, Türkiye'de yeterli olmayacaktır.''

Numan Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin dışarıdan yönetildiğini ve yoksulluğun arttığını savundu.

Türkiye'de ''yeni dönemin parlayan yıldızının'' Saadet Partisi olacağını belirten Kurtulmuş, amaçlarının bu topraklarda oynanan oyunu bozmak, senaryoyu tümüyle değiştirmek olduğunu kaydetti.

Konferansa Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Çanakkale İl Başkanı Şaban Sarı, Balıkesir İl Başkanı Yücel Özek ile ilçe başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim