Pilot bey müsait yerde inecek var!

  • Home
  • Pilot bey müsait yerde inecek var!
Pilot bey müsait yerde inecek var!
Dolmuş Uçak Projesi'ne izin çıktı 'Müsait bir yerde ineceklere' ve bu uçakta 'arkayı dörtlemeye' hazır olun...Abone ol

Ulaştırma Bakanlığı'nın küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava taşımacılığını içeren ‘Dolmuş Uçak Projesi', Borajet'e verilen izinle hayata geçiyor. 66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçağı bulunan işletme, Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarına sefer düzenlemeyi planlıyor. İşletmenin, 15 gün sonra uçuş programını tamamlamasının ardından uçuşlara başlaması bekleniyor. Türkiye'de ‘Dolmuş Uçak Taşımacılığı' yapacak ilk işletme olan Borajet, gerçekleştireceği uçuşlarla söz konusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak ve böylece bu illerin dünya ile bağlantısı daha kısa sürede sağlanmış olacak. Turboprop uçaklar, sıkıştırılmış toprak meydanlara da inebiliyor. Uçaklar ayrıca 1200 metrelik pistlere de rahatlıkla iniş ve kalkış yapabi hair transplant in turkey liyor.

Bu arada Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından daha önce ön izin verilen Palmali Havacılık ve Rec Havacılık'a da hava taksi işletme ruhsatı verildi.

Borajet, ATR72-500 tipi 3 adet Turboprop (pervaneli) uçak ile tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu taşımacılığı yapmak üzere Ulaştırma Bakanlığı'ndan "Bölgesel Havacılık İşletme Ruhsatı" aldı.

Asıl ruhsat hazırlıklarını tamamlaması ve ilgili mevzuat kapsamındaki gereklilikleri yerine getirmesi için bir süre önce ön izin verilen Borajet, SHGM'nin yaptığı inceleme ve değerlendirmelerin ardından 22 Nisan 2010 tarihinde ruhsat almaya hak kazandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından işletmenin, önümüzdeki 15 günlük zaman diliminin sonunda eğitim uçuşları ve uçuş programını tamamlamasının ardından uçuşlara başlaması bekleniyor.

66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçağı bulunan işletme Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarına sefer düzenlemeyi planlıyor. Türkiye'de ‘Dolmuş Uçak Taşımacılığı' yapacak ilk işletme olan Borajet, gerçekleştireceği uçuşlarla söz konusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak ve böylece bu illerin dünya ile bağlantısı daha kısa sürede sağlanmış olacak. 66 koltuklu çift motorlu ATR72-500 tipi Turboprop uçaklar, sıkıştırılmış toprak meydanlara da inebiliyor. Uçaklar ayrıca 1200 metrelik pistlere de rahatlıkla iniş ve kalkış yapabiliyor.

Hava taşımacılığını geliştirecek

Uçaklarının tamamını peşin ve yüzde yüz yerli sermaye ile alan işletmenin ödemesini gerçekleştirdiği dördüncü uçağının da yakın zamanda Türk Tesciline girmesi bekleniyor.
Dolmuş Uçak Projesi, küçük havaalanlarından küçük gövdeli uçaklar ile büyük havaalanlarına besleyici uçuşların yapılmasını içeriyor. Ticaret, turizm ve sanayinin yoğun olduğu yerlerdeki büyük havaalanlarına küçük gövdeli uçaklarla yapılacak çapraz uçuşlar ile hava taşımacılığının geliştirilmesi amaçlanıyor. Borajet'e verilen izin, 27 Eylül- 1 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen ve 2023 hedeflerinin belirlendiği 10'uncu Ulaştırma Şurası'nda havacılık ile ilgili alınan kararlar içinde yer alması bakımından da büyük önem taşıyor. Turboprop uçuşların yaygınlaştırılması ile ilgili Şura kararı, şirkete verilen ruhsatla birlikte hayata geçirilmiş oldu.



ATR72-500 tipi uçağın teknik özellikleri:
Uçuş ekibi: 2 pilot, iki kabin memuru
Kapasite: 66-74
Yüklü ağırlık: 22.670 kg
Boş ağırlık: 7.850 kg
Maksimum Kalkış Ağırlığı: 22.500 kg
Motor: 2× Pratt & Whitney Canada PW127M turboprop, 1.846 kW (2.475 hp)
Hız: 507 km/h
Menzil: 1.650 km
İrtifa: 7.620 m



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim