İşte Türkiye'nin bilişim suçları haritası

  • Home
  • İşte Türkiye'nin bilişim suçları haritası
İşte Türkiye'nin bilişim suçları haritası
İnternet üzerinde yapılan dolandırıcılık vakaları gün geçtikçe artıyor. Bu suçların en çok işlendiği iller ise şöyle...Abone ol

Kullanılan kredi kartı ve banka kartlarındaki hızlı artış, banka ve finans kurumlarına karşı işlenen suçların da artmasına neden oluyor. Suç şebekelerinin hedefleri banka ve finansal kurumlar, büyük indiana seo şirketler, devlet kurumları olabildiği gibi bireyler de olabiliyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın (KOM) tespitine göre bilişim suçları bireysel olarak değil, organize suç şebekeleri tarafından işleniyor. Bu suç türü genellikle, mevcut teknoloji, toplumsal, idari, hukuki durum ve değişiklikler suistimal edilerek yapılıyor.

KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 2009 yılında il KOM birimleri tarafından 2 bin 871 adet operasyon gerçekleştirildi. 2009 yılında meydana gelen bilişim suçları olay ve şüpheli sayıları ise şöyle: Bin 511 banka ve kredi kartı dolandırıcılığı olayında 2 bin 176 şüpheli; 550 interaktif banka dolandırıcılığı olayında bin 113 şüpheli; 353 bilişim sistemlerine girme, sistemi engelleme, bozma, verileri yok etme, değiştirme olayında 534 şüpheli; 412 internet aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık olayında 731 şüpheli; 45 diğer olaylarda 116 şüpheli yakalandı. Toplam 2 bin 871 olayda 4 bin 670 şüpheli gözaltına alındı.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ
Whatsapp İletişim