İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Dündar, yaptığı açıklamada aşıların Difteri, Boğmaca, Tetanoz, Çocuk Felci, Hepa hair transplant turkey before and after tit B, Hemofılus İnfluenza tip b, Tüberküloz, Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak ve invaziv pnömokokal hastalık etkenlerinin yaptıkları hastalıklara karşı koruduğuna dikkat çekti. Sadece aşı yapılarak Türkiye de her yıl 40 ile 50 bin bebeğin ölmesine engel olunduğunu vurgulayan Dündar, "Bütün çocuklar çocukluk çağı aşı takvimine uygun aşılarla ve doğurganlık çağındaki kadınlar da tetanoz aşısı ile, risk grubundaki erişkinler ise Hepatit B, Tetanoz, Difteri aşılarıyla aşılanmalıdır.
Seyahat nedeniyle riskli bölgelere gidecek olanlar da ilgili hastalıklara karşı aşılanmalıdır. Aşılar ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık Ocakları, Sağlık Evleri, Devlet Hastaneleri ve Verem Savaşı Dispanserlerinde uygulanırlar. Aşılama sayesinde 1977 yılından bu yana çiçek hastalığı yok edilmiş, yine aşılama sayesinde 1999 yılından bu yana Türkiye'de Çocuk Felci Hastalığı görülmemektedir. 2003 yılında başlatılan kızamık aşı kampanyası sayesinde yıllık 30 bin olan vaka sayısı 2008 yılında sıfırdır. İşte aşı haftası nedeniyle çocuklarımızın aşı durumunu gözden geçirmek, eksik aşıları varsa bunları tamamlatmak, sağlıklı bir toplum için aşılamanın vazgeçilmez bir işlem olduğunu hatırlatmak isteriz" dedi.
Konuşmaların ardından Ordu Vali Yardımcısı Mustafa İmamoğlu ve İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Dündar, sağlık ocağına gelen çocuklara ilk aşıları yaparak çalışmayı başlattılar.
Kategori : GÜNCEL