Elektronik öğrenme, mobil öğrenme gibi kavramlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Artık e-öğrenme çağı!..
IDC'nin son raporuna göre dünyada e-öğrenme pazarı 17.2 milyar doları aşıyor. Türkiye'de de e-öğrenme pazarı her geçen gün büyüyor. İstanbul, önümüzdeki günlerde eğitimde yeni teknolojilerin konuşulacağı "e-öğrenme" konferansına ev sahipliği yapacak.
İstanbul Üniversitesi Enformatik Bölümü, Türkiye Bilişim Vakfı, İstanbul Kültür Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği "Üçüncü Ulus iskenderiye turu lararası Gelecek İçin Öğrenme Alanında Yenilikler: e-öğrenme" konferansını gerçekleştiriyor. Konferans, 10-14 Mayıs 2010 tarihlerinde İstanbul Kültür Üniversitesi'nde düzenlenecek.
Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) Ankara Temsilcisi Dr. Aydın Kolat, "Türkiye'de e-öğrenme uygulamalarının üniversitelerde 2000'li yıllardan bu yana yapıldığına işaret ederek, "Kimi üniversiteler özellikle de bilgisayar mühendisliği bölümlerinde hayata geçti. Ayrıca büyük şirketler de e-öğrenmeden uzun yıllardır faydalanıyor. E-Öğrenme için bilgisayar ve internet bağlantısı olması yeterli" diye konuşuyor.
Gelecekte özellikle mobil teknolojilerin öğrenme için çok faydası olacağına dikkat çeken Dr. Aydın Kolat, "e-Öğrenme, öğrenmeyi heyecanlı, çekici ve ilgi uyandıran hale getirdir. Öğrenme, doğası gereği, sosyal bir etkinlik. E- öğrenme, çok güçlü ve kalıcı öğrenme deneyimlerinin yalnızca içerik ile değil, çevrimiçi topluluklar ve ağlar ile başarılabileceğini gösterdi. E-öğrenme, öğrenmeyi iş süreçlerine entegre etmeyi de sağlar. Günümüzün rekabetçi dünyasında, kurumlar elemanlarına, sınıf eğitiminin yanında e-öğrenmeyi de kullanarak daha kalıcı ve daha ucuz bir eğitim sağlamakta. Bu çağdaş yöntem sayesinde öğrenme okul sınıflarından, klavyelere hatta mobil cihazlar yolu ile, cep telefonlarımıza kadar geldi. Cep telefonundan matematik öğrenimi alacağımız günler de gelecek" değerlendirmesini yapıyor.
Zaman ve mekandan bağımsız olarak bilgiye erişebilmenin büyük olanaklar sağladığını vurgulayan Dr. Aydın Kolat, "İlköğretim ve liselerde de e-öğrenmenin yaygınlaşması bekleniyor. Artık insanlar için yaşam boyu öğrenme var. Öğrenciler kendi kendilerine çalışıp öğreniyorlar. Deneyler yapıyorlar. Simülasyonlar kullanılıyor. Ancak dünyadaki eğilimlere göre sadece web üzerinden eğitim doğru bulunmuyor. Yüzyüze eğitimle desteklenmesi öneriliyor" açıklamasını yapıyor.
Kategori : GÜNCEL