Emekli öğretmen köyünü unutmadı

  • Home
  • Emekli öğretmen köyünü unutmadı
Emekli öğretmen köyünü unutmadı
Van'ın bir köyünde doğan fakat Ankara'da yaşayan emekli öğretmen Hüsamettin Aydın, kendi köyündeki öğrencileri unutmadı.Abone ol

Van'ın Başkale İlçesi Yanal Köyü'nde doğan fakat Ankara'da yaşayan emekli öğretmen Hüsamettin Aydın, kendi köyünde okuyan öğrencilere 1200 eğitim ve okuma kitabı yardımı yaptı. Gönderilen kitaplar köydeki öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler, kendilerine kitap gönderen emekli öğretmene teşekkür etti.

Ankara'da yaş e-ticaret seo ayan emekli öğretmen Hüsamettin Aydın, kendi köyündeki öğrencileri unutmadı. Emekli öğretmen Hüsamettin Aydın, doğup, büyüdüğü köyündeki muhtar Bilal Alagöz'ü arayarak, öğrencilerin eksiğini sordu. Köy Muhtarı Alagöz'de öğrencilerin kırtasıye ve kitap eksiğinin olduğunu söyledi.

Bunun üzerine emekli öğtermen Aydın, temin ettiği 23 koliden oluşan 1200 eğitim ve okuma kitaplarını kargo ile köye gönderdi.
Köy muhtarı Alagöz, gelen kitapları 250 öğrencisi olan Yanal İlköğretim Okulu öğretmenlerine teslim etti. Kitaplara kavuşmanın sevincini yaşayan öğrenciler emekli öğretmen Aydın'a teşekkür etti.

Öğrenciler, okullarında en büyük eksikliğin bilgisayar olmadığını belirterek, "Bizde diğer okullardaki bilgisayarlı ve internet olan eğitimden yararlanmak istiyoruz. Okulumuza bir kütüphane yapılmasını istiyoruz. Bize kitap gönderen öğretmenimize teşekkür ediyoruz."dedi.
Köy muhtarı Bilal Alagöz kitap gönderen köylüsüne minnettar olduğunu kaydederek, "Köylümüz olan Ankara'da emekli öğretmen Hüsamettin Aydın okulumuza 1200 kitap gönderdi. Yaptığı bu yardımseverliğinden dolayı köyümüz adına çok teşekkür ederim.

Köyümüzde eğitim acısından birçok eksiğimiz var okulumuzda bilgisayar sınıfı var fakat bilgisayarlarımız yok. Ana okul eğitim malzemelerimiz yok yetkililerden bize sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim